Alle onderwerpen

Vraag het Gertie

Waar moet het aquarium?

  • 15 december 2021
  • Projecten van Gertie

Een Marokkaanse dame uit ‘s-Hertogenbosch belde mij op. Ze kwam er niet uit. Ze had een tweekapper gekocht en ze was bezig met verbouwen. Het voelde niet goed met haar eigen plannen. Ze vroeg niet eens wat het zou kosten, dat was nu even niet belangrijk; ze wilde goed hulp. Omdat mevrouw van Marokkaanse afkomst is, verdiepte ik mij voor onze afspraak in deze stijl. 


Ik ging naar haar toe. Het hele huis stond overhoop, in alle kamers waren ze bezig met leidingen, het stucen van muren, keukens (twee stuks, het komt echt voor). Ik liep rond en ze vroeg mij niet om kleuren en materialen, maar hoe ze dit allemaal moest aanpakken. Hoe kon ze alles tot één geheel maken en een huis creëren dat fijn in elkaar steekt. Tijdens dit eerst kennismakingsgesprek gaf ik meteen wat tips over hoe bepaalde kamers beter ingericht en ingevuld konden worden.

Inhoud

Als ik haast maakte, kon ik nog ingrijpen

De woonkamer was er het ergste aan toe. Zo onlogisch dat ik besloot om voor haar een totaalplan te maken. Echte tekeningen met de juiste indeling. Haast was geboden omdat de bouwvakkers als bezig waren. Nu kon ik nog echt wat betekenen. Ze ging meteen akkoord en we gingen direct van start met de vragenlijst die ik had meegenomen. 

Geen Marokkaanse invloeden?

Ik ging samen met haar een programma van eisen opbouwen. Wat zijn de wensen, hoeveel bewoners, kleur en de stijlvoorkeur? Ik vroeg haar of ze graag Marokkaanse invloeden terug wilde zien in het huis. “Nee, ik zie liever de Engelse stijl; een huis met zoete kleuren”, antwoordde ze tot mijn verbazing. 

Ik ging direct aan de slag

Thuisgekomen ging ik direct aan de slag met de ontwerpen. Ik deelde het huis in met bankstellen, een open haard, wandlampen, keukenopstellingen, deuren en wandkasten. Ik had al nagedacht over de trap aanpassingen en voorbeelden gezocht. Daarnaast maakte ik, als aanvulling voor de elektricien een elektraplan met lichtpunten en schakelaars, zodat hij meteen door kon met dit werk. Ook stelde ik een moodboard samen met Engelse sfeer invloeden, zoet en lieflijk. 

Een aquarium?

Ze belde mij tussendoor op: “Ergens moet een aquarium komen, dat was ik vergeten.“ Ai dat is lastig, alle wanden hadden een functie en zomaar ergens een bak met water neerzetten, was voor mij géén optie. Ik bleef even dralen boven de tekening. Ik baalde eigenlijk een beetje, de tekening was al klaar en waar moet nou dat aquarium? Ik liet het een nachtje rusten. ‘s Morgens in bed dacht ik na over dit plan. Ik visualiseerde de hele inrichting en daar was het eureca moment! Er popte een idee op waar ik zelf direct enthousiast over was. 

Ik zou een wandkast laten vervallen en op die plaats een aquarium maken. Ik zetten natuurlijk meteen een schets op en presenteerde het haar. Ze was echt verrast en heeft dit aquarium-idee daadwerkelijk verwerkt in haar huis. 

Dit betekende wel dat de vloer versterkt moest worden vanwege het gewicht. En ik moest het lijstwerk van het plafond helemaal intekenen zodat die afmetingen zouden kloppen. Voor het gemak diende er een afvoer en kraan gemonteerd te worden. En er moest voldoende ruimte zijn voor de techniek. 

Wil jij ook een eureka gevoel, iets bijzonders of ongewoons? Neem dan contact met mij op. Ik kijk graag met je mee! 

Oplossing

Online cursus: Nieuwbouwwoning

In deze cursus neemt Gertie je stap voor stap mee door alle beslissingen die je tijdens de aankoop van een nieuwbouwwoning moet nemen. Van een lichtpunten en stopcontacten plan tot offertes en budgetten. Je krijgt concrete adviezen en opdrachten zodat jij goed voorbereid het proces kan doorlopen. Bepaal zelf je tempo en de modules die voor jou interessant zijn!

Meer informatie

Maak van je huis een thuis!

Grip op het gehele proces met de Van Driel Methode

Vragen

Het antwoord op jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het boek, de cursus en de privé consulten. Ben je opzoek naar informatie over het bouwen of verbouwen van je huis? Lees dan verder!

Duik in de kennisbank