Alle onderwerpen

Vraag het Gertie

Zo plan je een verbouwing

  • 18 maart 2021
  • Planning

Bepaal je budget

Een hele logische maar dus ook een hele belangrijke stap in het proces. Als je weet wat je te besteden hebt, kun je vanuit daar een plan van aanpak gaan maken. Zorgt dat je echt precies weet wat de mogelijkheden zijn en wat je budget is. Zorg hierbij wel voor een extra spaarpotje dat je achter de hand kunt houden. Mocht iets tegenvallen of als je extra wensen krijgen tijdens het verbouwen.

Een programma van eisen

Je weet dat je wil gaan verbouwen en je weet ook waarom. Misschien zijn bepaalde onderdelen van je huis aan vervanging toe, wil je een gehele renovatie uitvoeren of wil je de stijl van het huis veranderen. Door deze wensen duidelijk op papier te zetten maak je een programma van eisen.

Dit zorgt er ook voor dat je gaat nadenken over bepaalde keuzes. Je gaat de woonkamer uitbouwen, waarom wil je dat eigenlijk? Doe je dit om de natuur om je huis meer naar binnen te halen, wil je meer lichtinval of gewoon een grotere woonkamer? Als je dit duidelijk voor ogen hebt kun je in het proces ook veel betere en gerichtere keuzes maken. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Plan van aanpak

Je begint bij het begin, dit houdt in zorgen dat alles klaar is om daadwerkelijk te gaan verbouwen. Heb je hiervoor bepaalde vergunningen nodig bijvoorbeeld, dit ga je als eerste regelen.

Als alle randvoorwaarden goed zijn kun je een gedetailleerd plan van aanpak gaan maken. Denk hierbij aan het maken van een goede indeling van je huis, een moodboard van je stijl, hoe je keuken en badkamer eruit moeten zien maar ook welke materialen je wil gaan gebruiken. Een praktisch lichtplan en plan voor elektriciteit en leidingwerk is van belang in deze fase. Alles moet namelijk technisch kloppen voordat je aan het werk gaat. 

Aanbesteden

Nu je weet wat je wil, een goed kloppend plan hebt gemaakt en een passend budget hebt is het tijd om het werk echt te gaan uitvoeren. Ervan uitgaande dat je niet alles zelf gaat doen is het nu tijd om te gaan aanbesteden, offertes aanvragen dus. Laat eventueel verschillende aannemers de offertes maken om te zien wat het best bij je wensen past.

Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk duidelijk is gemaakt in de offertes voor je tekent. Staan er bijvoorbeeld nog veel stelposten in: kosten die nog niet helemaal duidelijk zijn en waarschijnlijk veel duurder gaan uitvallen. Laat desnoods de stelposten weg uit de offerte om duidelijk te hebben wat je sowieso zult gaan uitgeven. Hou dan zelf rekening met deze extra te maken kosten zoals de keuken. Dit kun je dan wel zelf nog beter in de hand houden.

Aan de slag

Nu het plan rond is kan er gebouwd gaan worden. Zorg dat je in dit proces ook de touwtjes goed in handen kunt houden. Goed contact houden met alle aannemers en betrokken blijven bij dit proces. Dit zorgt uiteindelijk voor het beste eindresultaat. Vergeet vooral ook niet te genieten van het proces. Want naast dat het hard werken is, is het ook heel mooi om zo je eigen droomhuis gecreëerd te zien worden.

Oplossing

Met de cursus leert Gertie jou hoe je geld kunt besparen in de bouw of verbouwing

Je kunt geld besparen in het proces van bouwen of verbouwen. Door te weten hoe je een goed indelingsplan maakt. In de cursus met de ‘van Driel methode’ leert Gertie je onder andere de fases van het proces en hoe jij kunt gaan budgetteren. Je gaat ook meteen zelf praktisch aan de slag zodat het niet alleen bij kennis blijft maar je het ook in de praktijk kunt brengen.

Bekijk de oplossing

Grip op het proces door de Van Driel Methode

Je kunt geld besparen in het proces van bouwen of verbouwen

Vragen

Het antwoord op jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het boek, de cursus en de privé consulten. Ben je opzoek naar informatie over het bouwen of verbouwen van je huis? Lees dan verder!

Duik in de kennisbank

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”Wanneer start de cursus ‘Van Driel methode’”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Je kunt de cursus op elk gewenst moment starten. Zo kan jij aan de slag wanneer het jou uitkomt en alles op je eigen tempo volgen. Wanneer het juiste moment is, dat is afhankelijk van de situatie waarin je zit en hoe ver je al bent in het bouw of verbouwproces. Alle video’s en het cursusmateriaal kun je online vinden zodra je de cursus hebt aangeschaft. Wij raden aan om de cursus altijd te volgen vóór je een handtekening zet onder een koopcontract of vóór gaat aanbesteding bij een bouwbedrijf. Dat levert je het meeste op en haal je alles uit de cursus maar ook uit je eigen bouw of verbouwproces.”}},{“@type”:”Question”,”name”:” Wat heb ik nodig om de cursus te kunnen volgen?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”De gehele cursus is online, wat je sowieso nodig hebt is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. De cursus is online te volgen en de uitwerkingen van opdrachten kun je offline doen. Een notitieblok kan handig zijn als je aantekeningen wil maken. Voor sommige cursussen heb je bepaald materiaal nodig zoals een schaar, liniaal schaal, tekenpapier etc. Dit wordt aan het begin van de cursus aangegeven en zijn allemaal producten die makkelijk te verkrijgen zijn.”}}]}