Alle onderwerpen

Vraag het Gertie

Kennisbank

Aanbesteding

Een goed plan maken voor de bouw of verbouwing van je huis is hoe dan ook nodig. Een kloppende en realistische interieurindeling, lichtplan en elektraplan ook. Waarom zou je er dan niet voor zorgen om dit in één keer goed te doen. Met de juiste voorbereiding en kennis kun je ervoor zorgen dat je vanaf moment één grip hebt op het hele proces.

Onderwerpen

Meest recente items

Voorkom onvoorziene kosten

Vaak gaat het al fout in de voorbereiding. Er zijn kosten vergeten in het budget, er wordt in het begin teveel geld uitgegeven of er is miscommunicatie met andere partijen waardoor er meerwerkkosten ontstaan. Natuurlijk kan je niet alles voorkomen, onvoorziene kosten zul je altijd houden. Maar dit kan je wel beperken. Onder andere door je goed voor te bereiden en jezelf in een vroeg stadium al te laten adviseren door een onafhankelijke specialist.

Als je weet wat er tijdens de bouw of verbouwing op je af gaat komen kun je betere keuzes maken. Keuzes over waaraan en wanneer jij je geld gaat uitgeven. Neem geen overhaaste beslissingen, laat geen onnodig werk uitvoeren en doe geen aankopen onder druk van derden. Doorloop het proces in je eigen tempo zodat je jouw budget kunt bewaken. Het is immers jouw budget.

Vragen

Het antwoord op jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over kosten. Als onafhankelijke bouw specialist heeft Gertie veel praktische tips en adviezen voor het beheren van je budget.

Vind jouw oplossing

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”Wanneer start de cursus ‘Van Driel methode’”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Je kunt de cursus op elk gewenst moment starten. Zo kan jij aan de slag wanneer het jou uitkomt en alles op je eigen tempo volgen. Wanneer het juiste moment is, dat is afhankelijk van de situatie waarin je zit en hoe ver je al bent in het bouw of verbouwproces. Alle video’s en het cursusmateriaal kun je online vinden zodra je de cursus hebt aangeschaft. Wij raden aan om de cursus altijd te volgen vóór je een handtekening zet onder een koopcontract of vóór gaat aanbesteding bij een bouwbedrijf. Dat levert je het meeste op en haal je alles uit de cursus maar ook uit je eigen bouw of verbouwproces.”}},{“@type”:”Question”,”name”:” Wat heb ik nodig om de cursus te kunnen volgen?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”De gehele cursus is online, wat je sowieso nodig hebt is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. De cursus is online te volgen en de uitwerkingen van opdrachten kun je offline doen. Een notitieblok kan handig zijn als je aantekeningen wil maken. Voor sommige cursussen heb je bepaald materiaal nodig zoals een schaar, liniaal schaal, tekenpapier etc. Dit wordt aan het begin van de cursus aangegeven en zijn allemaal producten die makkelijk te verkrijgen zijn.”}}]}