Alle onderwerpen

Vraag het Gertie

4 budgettips voor als je een huis gaat kopen

  • 18 maart 2021
  • Kosten

Wanneer je een huis gaat kopen komt er veel op je af. Ga je zelf bouwen, laat je een huis bouwen door een projectontwikkelaar, ga je kopen en verbouwen of ga je voor nieuwbouw. Buiten deze keuzes zijn er ook veel andere zaken waar je over na moet denken.

Een van de belangrijkste zaken is toch wel budget. Want als jouw plannen niet passen binnen het financiële plaatje, kun je jouw droomhuis niet realiseren. Daarom hier vier tips die je in grote lijnen op weg helpen om dit financiële plaatje te laten kloppen bij je wensen.

Maak een plan

Wat voor huis je ook gaat kopen of verbouwen, je hebt altijd een spaarpotje nodig. Kosten voor de makelaar, het aanvragen van vergunningen maar ook voor bijvoorbeeld een keuken of het inrichten van je woning.

Zorg ervoor dat je weet wat je ongeveer voor plannen hebt zodat je een inschatting kunt maken van wat je nodig hebt. Dit kun je nooit precies van te voren weten, zeker niet bij een renovatie van een oud huis waar je tegen allerlei verrassingen kunt aanlopen. Toch is het goed om een schatting te maken. Zo weet je of jouw plannen realistisch zijn voor wat je wil. Of je jouw wensen eventueel moet bijstellen of nog wat langer tijd moet nemen om te sparen.

Spaar ruim

Hoe goed je plan en je ook budgettering is, je zult bijna altijd wel wat financiële tegenvallers hebben. Of het nu gaat om een plan dat halverwege verandert, toch die duurdere keuken of het aanpakken van de tuin. Het kan ook een tegenvaller zijn omdat er meerwerk kosten zijn gemaakt of er onverwachts iets wordt ontdekt zoals slijtage of een rotte vloer

Neem je budget dus ruim, hoe ruim hangt natuurlijk af van je wensen en wat voor huis je gaat kopen of verbouwen.  Toch is het altijd mooi meegenomen, zo ben je voorbereidt op verrassingen en alles wat je overhoudt is mooi meegenomen voor een volgend project. 

Weet wat je te wachten staat

Zorg dat je met kennis en de juiste voorbereiding het koop- of bouwproces ingaat. Er komt vaak in één keer veel op je af en je moet soms veel en snel beslissingen maken. Als je weet wat er op je afkomt dan kun je hier op anticiperen. Weet welke beslissingen er in de beginfase gemaakt moeten worden en welke keuzes kunnen wachten. Zo voorkom je dat je in alle haast foute beslissingen maakt en een handtekening zet voor iets dat achteraf niet de juiste keuze was. Alle aanpassingen die halverwege het koop- of verbouwproces nog gedaan moeten kosten altijd meer tijd, geld en werk. Zonde als het voorkomen kan worden door je goed voor te bereiden. 

Denk na over de toekomst

Als je nu gaat bouwen of verbouwen dan doe je dat waarschijnlijk zodat je op korte termijn kunt gaan genieten van je nieuwe woning. Heel erg logisch natuurlijk maar vergeet niet dat je misschien in andere levensfases gaat komen in hetzelfde huis. Is het mogelijk dat er gezinsuitbreiding komt, wil je in de toekomst misschien een kantoor aan huis of is het handig als je later op de begane grond kunt gaan slapen.

Door nu al over deze punten na te denken, kun je duurzamere keuzes maken. Want alle aanpassingen die nu al gedaan worden, zorgen voor minder kosten en werk in de toekomst. Nu extra leidingen in de muur laten verwerken op de benedenverdieping voor een eventuele badkamer, kost minder dan later weer een hele muur te moeten openbreken. Daarnaast zijn het ook mogelijke pluspunten als je jouw huis weer gaat verkopen. Misschien ga je zelf geen gebruik maken van alle opties maar een toekomstige bewoner we

Oplossing

Met de training leert Gertie jou hoe je geld kunt besparen in de bouw of verbouwing

In deze training van de 'van Driel methode' neemt Gertie je stap voor stap mee door alle beslissingen die je tijdens het ontwerpen of de aankoop van een nieuwbouwwoning moet nemen. Van een indeling lichtpunten en stopcontacten plan tot offertes, aanbesteden, organiseren en budgetten. Je krijgt concrete adviezen en opdrachten zodat jij goed voorbereid het proces kan doorlopen. Weet je meerkosten in de hand te houden met een beter resultaat. Om je vast wat op weg te helpen geeft Gertie de informatie in de Whitepaper gratis weg.

Bekijk de oplossing

Grip op het proces door de Van Driel Methode

Je kunt geld besparen in het proces van bouwen of verbouwen

Vragen

Het antwoord op jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het boek, de cursus en de privé consulten. Ben je opzoek naar informatie over het bouwen of verbouwen van je huis? Lees dan verder!

Duik in de kennisbank

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”Wanneer start de cursus ‘Van Driel methode’”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Je kunt de cursus op elk gewenst moment starten. Zo kan jij aan de slag wanneer het jou uitkomt en alles op je eigen tempo volgen. Wanneer het juiste moment is, dat is afhankelijk van de situatie waarin je zit en hoe ver je al bent in het bouw of verbouwproces. Alle video’s en het cursusmateriaal kun je online vinden zodra je de cursus hebt aangeschaft. Wij raden aan om de cursus altijd te volgen vóór je een handtekening zet onder een koopcontract of vóór gaat aanbesteding bij een bouwbedrijf. Dat levert je het meeste op en haal je alles uit de cursus maar ook uit je eigen bouw of verbouwproces.”}},{“@type”:”Question”,”name”:” Wat heb ik nodig om de cursus te kunnen volgen?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”De gehele cursus is online, wat je sowieso nodig hebt is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. De cursus is online te volgen en de uitwerkingen van opdrachten kun je offline doen. Een notitieblok kan handig zijn als je aantekeningen wil maken. Voor sommige cursussen heb je bepaald materiaal nodig zoals een schaar, liniaal schaal, tekenpapier etc. Dit wordt aan het begin van de cursus aangegeven en zijn allemaal producten die makkelijk te verkrijgen zijn.”}}]}