Vraag het Gertie

De (ver)bouw Toolkit
Binnenhuis-architect in een doosje

Dit gereedschap is onmisbaar in jouw project! Wat voor een timmerman zijn hamer en zaag is, is dit voor jou het ontwerpgereedschap. Zo heb je alles voor jouw ontwerp in één keer in huis + heel veel extra informatie. Nog een voordeel: alles zit in één doos, je hoeft dus niet alle onderdelen los in huis te halen. Dit scheelt je direct al bezorgkosten én het is beter voor het milieu. Nu tijdelijk met 47% korting!

Toolkit + boek: Méér dan een dak boven je hoofd.
Onmisbaar in jouw project?

Start met het juiste gereedschap!

Je wil gaan bouwen of verbouwen- of hebt een huis van een projectontwikkelaar. Ga je zelf aan de slag met ontwerpen? Het nameten van de ruimtes met de liniaal geeft je extra houvast. Eigenlijk heb je deze box altijd nodig bij een verbouwing of nieuwbouwproject. De schaal 1:100 is meestal de afmeting van de woning, schaal 1:50 voor het interieur en schaal 1:20 voor badkamers en keukens. De benodigde schaal staat op de tekening vermeld.

Controleer deze afmetingen op je tekening dus altijd met je liniaal. Soms zijn bewust de plattegronden groter afgedrukt om de woning wat mooier uit te laten komen in de brochure. Wanneer je met een verkeerde maatvoering werkt zal je woning tegenvallen of je komt met meubelen thuis die niet passen. Zoals je weet: meten is weten.

De schaalmeubelen in de box geven jou houvast met je ontwerp. Ik heb heel veel verschillende modellen voor je woning gemaakt. Je kunt ze gebruiken op je eigen ontwerp.

Het boek: Méér dan een dak boven je hoofd

Dit boek is door Vereniging Eigen Huis goed gekeurd. Daar is Gertie enorm trots op. Gezien het feit dat Gertie de eerste is die voor de consument het complete proces omschreef. Daarnaast is het boek goedgekeurd door een ingenieur:  Dhr. Ir.R.J.Wijntjes.

Het boek ‘Méér dan een dak boven je hoofd’ is hét handboek voor iedereen die een huis gaat (ver)bouwen of restylen. Vol met praktische tips en handvatten, zodat jij goed voorbereid de bouw of verbouwing ingaat en tevreden op het proces terug kan kijken.

De toolkit is tijdelijk met een flinke korting verkrijgbaar!

Bestel hier je gereedschap!

Heb jij de 5-daagse mini training nog niet gevolgd? Dan is dit je kans om twee vliegen in één klap te slaan!

In deze online trainingsweek krijg je inzicht in de bouwwereld en leer je waarom je al met je eerste stap moet beginnen. Deze 5- daagse mini training leert jou vooral bewust worden. Je leert kijken en leer waar je op moet letten. Zo begin je goed voorbereid aan jouw project.

Ook jij kan ontwerpen!

Papier of digitaal?

De toolkit geeft je wellicht een wat traditionele manier van werken. Gewoon met potlood en papier. Dat is niet voor niets op deze manier neergezet.

Ten eerste krijg jij veel bouwtekeningen en verkoopbrochures gewoon nog op papier. Zo’n tekening die je op de tafel legt. De brochure de je in de hand neemt is in dit geval veel fijner lezen en bekijken. Heb je een oude woning? Dan is er meestal alleen een papieren bouwtekening.

Gertie zie regelmatig digitale tekeningen van mensen die zelf aan het ontwerpen zijn geslagen waarna ze alsnog voor hulp ingeroepen wordt. De meeste digitale tekeningen klopten namelijk niet. De uitdaging zat meer in het programma zelf, de knopjes en tooltjes begrijpen, dan met het ontwerpen van de indeling van de eigen woonhuis of de verbouwing zelf.

Gertie werkt zelf voor ID3L.nl ook nog regelmatig op papier. Dit terwijl Gertie diverse digitale tekenprogramma’s uitstekend beheerst. Het ontwerpen op papier is veel geduldiger en je hebt meer overzicht.

Heb je een 2D klaar, welke geschikt is voor aannemers en onderaannemers, dan kun je altijd het geheel alsnog digitaal uitwerken. Let er wel op dat de afmetingen van het meubilair kloppen, deze kunnen soms wat afwijken van de werkelijkheid. Gertie werkt altijd met SketchUp pro, dit is een tekenprogramma voor professionals. Op internet zijn meerdere gratis programma’s te vinden.

Vraag je toolkit aan