Vraag het Gertie

Neem de eerste stap

Planning & vergunning

Het plannen van een (ver)bouwproject

Je hebt een idee hoe jouw ideale huis eruit moet komen te zien en je gaat aan de slag. Helaas verloopt 8/10 projecten niet volgens plan. Hoe zorg je ervoor dat jouw bouw- of verbouwproject wel volgens plan verloopt?

  • Bespaar tijd
  • Voorkom vertraging
  • Bewaak je budget
Ontdek hoe

Maak geen overhaaste beslissingen

Het plannen van de bouw of verbouwing van een huis is niet eenvoudig. Wat moet je allemaal beslissen en wanneer? Door deze onwetendheid moeten er vaak last minute keuzes worden gemaakt over bijvoorbeeld de vloer, de keuken of lichtpunten. Het resultaat hiervan zijn overhaaste keuzes waar je achteraf toch niet helemaal blij mee bent.

Het is natuurlijk ontzettend zonde als de verwachtingen van jouw ideale huis niet uitkomen. Hoe kan je dit voorkomen? Je moet weten wat je te wachten staat en in welke valkuilen je niet moet stappen. Je gaat dan met zelfvertrouwen het bouw- of verbouwproces in. Het zorgt er voor dat je met kennis gesprekken aangaat met partijen waar je mee wil samenwerken. Zo raak je niet overweldigd door alles wat er moet gebeuren en kun je in alle rust de juiste keuze maken.

Door jezelf in een vroeg stadium te laten informeren en een gedegen plan te maken kun je de planning bewaken. Maar hoe maak je een gedegen plan? In het boek ‘meer dan een dak boven je hoofd’ geeft Gertie je praktische tips over de planning van een bouw- of verbouwproject.

Bouw een toekomstbestendig huis

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van je huis gaan genieten. Toch is het belangrijk om over de toekomst na te denken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de eventuele toekomstige bewoners van het huis. Zijn er mogelijkheden om aan te bouwen?

Tijdens het plannen van de bouw of verbouwing van een huis worden er vaak alleen plannen voor kort termijn gemaakt. Op kort termijn heb je een heerlijk huis om in te wonen, maar in de toekomst loop je tegen problemen aan. De toekomst kan je natuurlijk niet voorspellen, maar je kan er wel alvast op inspelen. Het is namelijk zonde als je over een aantal jaar alles weer moet aanpassen. Tijdens een online privéconsult kijkt Gertie graag met je mee hoe jij jouw huis nu alvast toekomstbestendig kan maken.

Oplossingen

Neem de eerste stap

Goed voorbereid aan de slag met het bouwen, verbouwen of stylen van je huis. Gertie helpt je graag verder in dit proces.

Gertie van Driel

Vragen

Het antwoord op jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over planning en vergunningen. Heb je nog wat meer informatie nodig, duik dan de kennisbank in.

Bekijk de kennisbank