Vraag het Gertie

Neem de eerste stap

Aanbesteding

De aanbesteding van de bouw of verbouwing

Wanneer je weet dat je wil gaan bouwen of verbouwen is het tijd om de juiste mensen in te schakelen. Een belangrijk onderdeel, want deze mensen bepalen uiteindelijk het succes. Maar waar moet je op letten?

  • Plannen maken
  • Planning maken
  • Voorkom meerwerkkosten
  • Budgetteren
Ontdek hoe

Ga opzoek naar de juiste professionals

Er komt veel op je af tijdens de bouw, renovatie of aankoop van je huis.  Als je niet weet hoe het proces er precies uit gaat zien is het ook moeilijk om dit te overzien. Het is daarom belangrijk dat je precies weet wat je wil voordat je ergens een handtekening zet. Een grote valkuil is het maken van overhaaste beslissingen. Zoals snel even een keuken uitzoeken of een tekening inleveren, wat achteraf misschien helemaal niet jouw ideale oplossing is. Een nieuwe keuken is zo gekocht, maar past deze wel- is deze functioneel. Ik kom echt dramatische indelingen tegen waar je niet blij van wordt als je eenmaal je geld hebt uitgegeven.

Als je precies weet wat de stappen zijn in het proces kun je in alle rust keuzes maken. Neem hier dan ook de tijd voor. Vraag altijd meerdere offertes op bij diverse partijen en stel kritische vragen. Hou hierbij rekening met je budget, je ruimte, je woonhuisuitstraling en je planning. Dit zorgt niet alleen voor meer overzicht en rust, het zorgt er ook voor dat je tijd en geld bespaart en geen beslissingen neemt waar je later spijt van gaat krijgen.

Gertie helpt je graag mee om te kunnen denken als een bouwprofessional, zodat jij grip hebt op het hele project. In haar 5-daagse mini training neemt ze je stap voor stap mee door het proces waarom jij  zelf aan de slag moet. Werk als een binnenhuisarchitect je plan uit. Ook jij kan dit met de juiste kennis.

Voorkom onnodige aannemerskosten

Een aannemer is iemand die de verantwoordelijkheid op zich neemt om het bouw- of verbouwproces in goede banen te leiden. Hij zorgt voor de juiste mensen, maakt afspraken en een planning. Dit natuurlijk heel fijn, maar het zorgt ook snel voor extra kosten. Hoe meer bedrijven de aannemer inhuurt, hoe hoger jouw kosten zullen zijn. Vaak wordt er al aannemer in de arm genomen voordat het hele plan duidelijk is. Hierdoor heb jij niet zelf de touwtjes in handen, maar heeft de aannemer dit. En dat is precies wat je wilt voorkomen! Het werkt meerwerkkosten in in de hand als jij, tijden de bouw, je plan bijstuurt en aanpast.

Bij aanbesteden is het dus ontzettend belangrijk dat je weet wat je wil, wat je budget is en welke controle jij zelf hebt. Zo kun je zelfverzekerd de gesprekken aangaan met alle bouwprofessionals en heb jij grip op het hele proces. Een goede voorbereiding is hierin echt het halve werk. In Gertie haar boek ‘meer dan een dak boven je hoofd’ deelt ze alle kennis  met je die ze heeft opgedaan in de bouwwereld. Zo helpt ze je stap voor stap op weg en kun jij met die goede voorbereiding aan de slag. Een 5-daagse Mini training en de toolkit met het boek zijn onmisbaar om met je project te kunnen starten.

Succesverhalen

Wie gingen je voor?

Niets is fijner dan van anderen horen wat Gertie voor ze heeft kunnen betekenen. Staat jouw bouw of verbouwing straks in het rijtje met succesverhalen? Bekijk alle succesverhalen

Oplossingen

Neem de eerste stap

Goed voorbereid aan de slag met het bouwen, verbouwen of stylen van je huis. Gertie helpt je graag verder in dit proces.

Gertie van Driel

Vragen

Het antwoord op al jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over aanbesteding. Heb je nog wat meer informatie nodig, duik de kennisbank in. Hier kun je alles vinden over het proces van (ver)bouwen en hoe Gertie jou verder kan helpen

Duik in de kennisbank

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”Waar moet ik beginnen met het aanbesteden bij de nieuwbouw van een huis?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Zorg dat je voor je gaat aanbesteden een zo compleet mogelijk plan hebt. Niet alleen van een architect, maar ook van een interieurontwerp met een interieurindeling, installatie die je wil toepassen en een electraplan. Zo weet je op tijd wat je wil laten offreren. Niet alleen voor jou maar ook voor het bouwbedrijf is dit prettig. Zij hoeven dan veel minder te schakelen en te overleggen tijden het traject.\nAls je eenmaal een handtekening hebt gezet is het veel lastiger om controle over je financiën te houden. Een goede voorbereiding is hierin dus echt het halve werk. Je voorkomt daarmee tegenvallers wat betreft tijd, kosten en eindresultaat. Meer dan 2 offertes voor je nieuwbouwwoning is vaak niet nodig.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”Waar moet ik beginnen bij het kopen van een woning van een projectontwikkelaar?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Dit traject is veel korter dan bij een nieuwbouwwoning, maar vaak langer dan in eigen beheer bouwen. Vóór je tot aankoop overgaat is het goed om jezelf voor te bereiden en in te lezen. Je wil toch weten wat je koopt en hoe het traject voor jou zal gaan verlopen. Daar zit namelijk je eerst winst: weten welke stappen je moet ondernemen. Gertie kan je helpen deze stappen op een rij te zetten zodat jij met de juiste voorbereiding en mindset het traject in kunt gaan. “}}]}