Vraag het Gertie

Neem de eerste stap

Aanbesteding

De aanbesteding van de bouw of verbouwing

Wanneer je weet dat je wil gaan bouwen of verbouwen is het tijd om de juiste mensen in te schakelen. Een belangrijk onderdeel, want deze mensen bepalen uiteindelijk het succes. Maar waar moet je op letten?

  • Opvragen van offertes
  • De juiste afspraken maken
  • Voorkom meerwerkkosten
Ontdek hoe

Ga opzoek naar de juiste professionals

Er komt veel op je af tijdens de bouw, renovatie of aankoop van je huis.  Als je niet weet hoe het proces er precies uit gaat zien is het ook moeilijk om dit te overzien. Het is daarom belangrijk dat je precies weet wat je wil voordat je ergens een handtekening zet. Een grote valkuil is het maken van overhaaste beslissingen. Zoals snel even een keuken uitzoeken of een tekening inleveren, wat achteraf misschien helemaal niet jouw ideale plaatje is. 

Als je precies weet wat de stappen zijn in het proces kun je in alle rust keuzes maken. Neem hier dan ook de tijd voor. Vraag altijd meerdere offertes op bij diverse partijen en stel kritische vragen. Hou hierbij rekening met je budget en je planning. Dit zorgt niet alleen voor meer overzicht en rust, het zorgt er ook voor dat je tijd en geld bespaart en geen beslissingen neemt waar je later spijt van gaat krijgen.

Gertie helpt je graag mee om te kunnen denken als een bouwprofessional, zodat jij grip hebt op het hele project. In haar cursus neemt ze je stap voor stap mee door het proces zodat jij ook zelf aan de slag kunt. 

Voorkom onnodige aannemerskosten

Een aannemer is iemand die de verantwoordelijkheid op zich neemt om het bouw- of verbouwproces in goede banen te leiden. Hij zorgt voor de juiste mensen, maakt afspraken en een planning. Dit natuurlijk heel fijn, maar het zorgt ook snel voor extra kosten. Hoe meer bedrijven de aannemer inhuurt, hoe hoger jouw kosten zullen zijn. Vaak wordt er al aannemer in de arm genomen voordat het hele plan duidelijk is. Hierdoor heb jij niet zelf de touwtjes in handen, maar heeft de aannemer dit. En dat is precies wat je wilt voorkomen!

Bij aanbesteden is het dus ontzettend belangrijk dat je weet wat je wil, wat je budget is en welke controle jij zelf hebt. Zo kun je zelfverzekerd de gesprekken aangaan met alle bouwprofessionals en heb jij grip op het hele proces. Een goede voorbereiding is hierin echt het halve werk. In Gertie haar boek ‘meer dan een dak boven je hoofd’ deelt ze alle kennis  met je die ze heeft opgedaan in de bouwwereld. Zo helpt ze je stap voor stap op weg en kun jij met die goede voorbereiding aan de slag. 

Succesverhalen

Wie gingen je voor?

Niets is fijner dan van anderen horen wat Gertie voor ze heeft kunnen betekenen. Staat jouw bouw of verbouwing straks in het rijtje met succesverhalen? Bekijk alle succesverhalen

Oplossingen

Neem de eerste stap

Goed voorbereid aan de slag met het bouwen, verbouwen of stylen van je huis. Gertie helpt je graag verder in dit proces.

Gertie van Driel

Vragen

Het antwoord op al jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over aanbesteding. Heb je nog wat meer informatie nodig, duik de kennisbank in. Hier kun je alles vinden over het proces van (ver)bouwen en hoe Gertie jou verder kan helpen

Duik in de kennisbank