Vraag het Gertie

Neem de eerste stap

Kosten

(Ver)bouwen binnen het beschikbare budget

Financiële verrassingen, veel mensen nemen dit voor lief tijdens het bouw- of verbouwproces. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw (ver)bouwproject binnen budget blijft?

  • Houdt grip op je budget
  • Weet waarop je kunt besparen
  • Voorkom onverwachte kosten
Ontdek hoe

Start op tijd met budgetteren

Een veelgemaakte fout is het te laat starten met budgetteren. Je moet in het begin vaak al snel beslissingen maken over grote aankopen, met welke partijen je in zee gaat en waar je geld naartoe gaat. Vaak is het gevolg hiervan dat er verkeerde keuzes gemaakt worden, er extra kosten ontstaan en dat het eindresultaat niet naar verwachting is.

Hoe voorkom je dit? Door grip te krijgen op je gehele verbouwing. Jezelf voor te breiden, onafhankelijk van aannemers, leveranciers en architecten. Wanneer je precies weet wat je allemaal te wachten staat, welke keuzen je op welk moment moet maken bij de bouw of verbouwing, kun je dit namelijk voorkomen. Je weet dan welke keuzes welke gevolgen met zich meebrengen, ook wel een kettingsreactie genoemd. Wanneer je hier bewust van bent is het bewaken van het budget eenvoudiger. Je kunt dan met vertrouwen bepaalde keuzes wel óf juist niet maken. Zo creëer je jouw ideale huis binnen het beschikbare budget.

Wil jij weten hoe je de kosten van een (ver)bouwing binnen budget kan houden? In onze kennisbank hebben we een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet.

Voorkom onverwachte kosten

De verbouwing niet af kunnen maken door onverwachte meerwerkkosten of geen budget meer over voor de styling. Dit zijn helaas veelvoorkomend problemen in het bouw- of verbouwproces. Vaak wordt dit veroorzaakt door onverwachte kosten die niet in de planning waren meegenomen.

Als je over de juiste kennis beschikt kun je onverwachte kosten tijdens de bouw of verbouwing van je huis voorkomen. Door te weten wat je wilt, een programma van eisen op te stellen en op basis daarvan een stevig budgetplan te maken, kom je de bouw of verbouwing van je huis volgens plan door. Je hebt dan niet alleen meer rust en overzicht, je bespaart ook nog eens tijd en geld.

Ben jij benieuwd hoe je een programma van eisen of een budgetplan moet opstellen? In de online cursus neemt Gertie je stap voor stap mee in dit proces. Daarnaast geeft ze je praktische tips en adviezen over het bewaken van je budget.

Oplossingen

Neem de eerste stap

Krijg grip op het bouwen, verbouwen of stylen van je huis. Gertie helpt je graag verder in dit proces.

Gertie van Driel

Vragen

Het antwoord op jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over kosten. Ben je opzoek naar meer informatie over de kosten die ontstaan tijdens een bouw- of verbouwproject? Lees dan verder!

Bekijk de kennisbank

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”Wat leer ik in de cursus over budgetering?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Allereerst gaat Gertie je leren een programma van eisen op te stellen. Zo weet je precies wat je wensen zijn en kun je dit praktisch gaan omzetten in een financieel plan. Gertie laat je zien waar het fout kan gaan wat betreft kosten, zodat jij deze fouten zelf niet meer hoeft te maken. Ze vertelt hoe het proces van bouwen of verbouwen eruit ziet zodat je in de juiste volgorde aan de slag kunt gaan.\n\nAls je weet waar je op moet letten en hoe jij je eigen budget kunt gaan vormgeven ga je praktisch aan de slag. Via een excel template ga jij je hele bouw of verbouwing financieel gezien plannen, daarna kun je van start.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”Hoe verwerk ik de styling in mijn budget?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Bij het programma van eisen wat je maakt in het begin van het proces bedenk je welke wensen je hebt in je huis. De inrichting is hier een belangrijk onderdeel van. Door aan het begin al een indelingsplan te maken hiervoor kun je een betere schatting maken van wat je werkelijk wil aanschaffen. Dit verwerk je dan ook meteen in je budgetplan aan het begin van de bouw of verbouwing. In de cursus styling leert Gertie je hoe jij van begin tot eind jouw stylingsplan kunt vormgeven. “}}]}