Vraag het Gertie

Neem de eerste stap

Droom je van een verbouwing? Loop je ook vast!

Je droomt maar je stelt uit en nog langer uit. Gewoon omdat je niet weet waar en hoe te beginnen. Uieindelijk gaat je huis verloederen. Of je moet isoleren en je energiehuishouden op order krijgen, dan heb je vaak een intergraale aanpak nodig. Gertie helpt je op weg!

Voorkom dat de aannemer moet beslissen

Begin je bij de aannemer of juist met de hypotheek? Hoe ga je jouw wensen vertalen? Hoe zal je het gaan aanpakken?

Met de adviezen van familie en vrienden schiet je ook niets op. Iedereen heeft zijn eigen ervaring met bouwen. Hap snap oplossingen krijgen met gebrek aan kennis van zaken. Het duizelt je van de adviezen ook bij de Google oplossingen, wat (naar mijn mening)  alleen maar papegaait om bovenaan in Google te komen te staan.  Herken je dit? Ik denk het wel. Er ontstaat er ruis en een gebrek aan overzicht.

Hoe voorkom je dit? Door een concreet plan van aanpak uit te werken. Wanneer je het gehele ‘van Driel methode’ bouwproces inzichtelijk hebt en begrijpt welke keuzes welke gevolgen heeft, wordt het communiceren met de uitvoerende partijen een stuk makkelijker. Ik kan je verzekeren: een aannemer wordt er ook blij van! Hij en jij werken samen veel prettiger. We moeten juist zuinig zijn met de tijd van de aannemers.

Een aannemer is natuurlijk geen ontwerper maar een techneut een probleem oplosser in de bouwwereld op techniek. Het is belangrijk dat jij zelf in controle blijft over het gehele ontwerp en proces. Uiteindelijk kan je je geld namelijk maar één keer uitgeven. Wanneer je over de juiste tools en kennis beschikt ben je zelf in staat een helder en compleet plan op te stellen zonder te veel meerwerkkosten. Zo houdt je geld over voor de mooie dingen.

Vragen

Het antwoord op jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het verbouwen van jouw woning. Ben je opzoek naar meer informatie? Duik dan gerust in onze kennisbank.

Bekijk de kennisbank