Vraag het Gertie

Neem de eerste stap

Sanitair

Creëer de ideale badkamer

De badkamer is de plek waar je kan ontspannen. Het creëren van deze plek brengt daar in tegen veel stress met zich mee. Waar moet je op letten bij het (ver)bouwen van de badkamer?

  • Bespaar geld
  • Praktisch vs. Mooi
  • Kies de juiste materialen
Ontdek hoe

Mooi maar niet praktisch

Vaak wordt een badkamer uitgekozen op het uiterlijk: de mooie tegels, een vrijstaand bad of die ruime regendouche. Natuurlijk wil je elke dag kunnen genieten van jouw badkamer, maar de indeling is echt belangrijker dan de uitstraling. Start bij het ontwerpen van de badkamer met de indeling en kijk pas later naar de uitstraling.

Vaak wordt er eerst een mooi plaatje uitgekozen, later in het proces blijkt dan dat dit praktisch gezien niet de beste keuze was. Het vervelende hieraan is dat dit niet zo makkelijk teruggedraaid kan worden, want de elektriciteit en het aan- en afvoer werk is al uitgevoerd. Je zult het dus moeten doen met een minder gewenst eindresultaat óf erg veel tijd en geld stoppen in de benodigde aanpassingen.

Gelukkig is het, zolang je alle stappen in de juiste volgorde doorloopt, mogelijk om zonder al teveel stress jouw perfecte badkamer te creëeren. In het boek ‘meer dan een dak boven je hoofd’ geeft Gertie praktische tips en adviezen over hoe je jouw badkamer het beste kan ontwerpen en creëeren. 

Besparen of investeren?

Een badkamer is een aankoop voor lang termijn. Je moet dus ook keuzes maken met het oog op de toekomst. De keuze van het materiaal kan hierbij roet in het eten gooien. Soms blijkt namelijk al na een aantal jaar dat bepaalde materialen niet bestand zijn tegen intensief dagelijks gebruik. Hierdoor moet je al sneller dan gehoopt de badkamer renoveren. Dit zijn onnodige kosten.

Waar moet je wel of niet op besparen? Dit hangt natuurlijk af van jouw specifieke wensen. Maar let wel goed op. Misschien schaf je een grote regendouche aan maar is jouw waterdruk niet geschikt hiervoor. Je hebt dan een dure douche maar kunt niet van de voordelen profiteren. Terwijl je op een badkamermeubel dat dagelijks wordt gebruikt misschien beter niet had kunnen besparen. Om de jouw ideale badkamer te realiseren moet je dus goed weten waarop je moet besparen en waarin je moet investeren.

Wil je een onafhankelijke professional mee laten kijken met jouw badkamer plannen? Gertie geeft je graag praktische tips en adviezen tijdens een online privé consultant. 

Oplossingen

Neem de eerste stap

Goed voorbereid aan de slag met het bouwen, verbouwen of stylen van je huis. Gertie helpt je graag verder in dit proces.

Gertie van Driel

Vragen

Het antwoord op jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het sanitair. Ben je op zoek naar meer informatie over het (ver)bouwen van je badkamer? Lees dan verder!

Bekijk de kennisbank