Alle onderwerpen

Vraag het Gertie

Valkuilen bij het kopen van een keuken

  • 18 maart 2022
  • Binnenhuisarchitect

De keuken past niet bij het huis

Het klinkt misschien zo logisch, een keuken moet ook passen bij de rest van je huis. Toch gaat dit nog vaak mis. Een keuken wordt als iets losstaands gezien, uitgezocht in een mooie showroom met de stijl die je op dat moment mooi vindt. Maar past de stijl en het ontwerp van de keuken wel bij de rest van je huis. Qua kleuren, materialen en uitstraling, bedenk dit goed voor je alleen op de mooie modellen afgaat in de showroom.

De keuken past niet goed in de indeling van het huis

De keuken past bij je wensen, de stijl klopt bij de stijl van het huis en je hebt nagedacht over een logische inrichting. Nu is de vraag, past de keuken ook wel in de indeling van de rest van het huis. Misschien wil je heel graag een kookeiland in het midden of een mooie L vormige keuken. Vergeet echter niet om dit te zien in het grotere geheel. Zorgt dit voor problemen in de rest van je huis. Is er genoeg loopruimte, kun je jouw meubels nog kwijt in de woonkamer, kan de eettafel nog een mooi plekje krijgen? Zorg dat je de keuken ziet als onderdeel van het hele huis.

Teveel of te weinig werkruimte

Teveel en te weinig werkruimte is allebei erg vervelend. Bedenk dus vooraf goed hoeveel werkruimte jij daadwerkelijk nodig hebt. Kook je graag uitgebreid of zelfs samen met iemand anders, zijn er kinderen die graag meehelpen of eet je het liefst aan je kookeiland? Zorg dat dat je voldoende werkruimte hebt, zodat je hier geen spijt van krijgt. Hou je niet zo van koken of gebruik je vaak alleen de oven, dan is het misschien zonde om die mooie, maar hele grote keuken, uit te kiezen. Ga dus niet alleen voor het mooie plaatje maar kijk ook echt wat het best past bij hoe jij een keuken het meest gebruikt.

Onvoldoende stopcontacten

Als je echt veel doet in een keuken of van veel apparaten gebruikt zijn stopcontacten een must. Het wordt vaak onderschat hoeveel stopcontacten er nodig zijn in een keuken. Koffiemachine, waterkoker, blender en dan misschien nog wel losse apparaten zoals een keukenmachine, mixer, juicer, noem het maar op. Vervelend als je steeds met losse apparaten moet gaan schuiven omdat er te weinig stopcontacten zijn. Tegenwoordig kun je ze vaak heel mooi wegwerken dus dat hoeft geen reden te zijn om hier om te minimaliseren.

Te weinig kastruimte

Er is niets zo vervelend in een nieuwe keuken als het niet netjes kunnen opbergen van al je keukenspullen. Je wil alles netjes hebben weggewerkt en daarnaast ook gewoon fijn kunnen werken in je keuken. Denk dus niet alleen na over de hoeveelheid kastruimte maar ook over de indeling hiervan. Heb je bijvoorbeeld veel spullen die je maar heel sporadisch gebruikt, die kunnen misschien wel in hoge kasten. Heb je kleine hoekjes in de keuken dan kun je ze benutten door een carrouselkast te maken hierin. Daarnaast zijn lades vaak ruimtebesparend omdat je de ruimte tot helemaal achterin goed kunt benutten. Zorg ook voor wat extra ruimte. Nu past misschien alles precies maar als je leven verandert zal de hoeveelheid spullen ook veranderen. Een extra servies, eventueel servies voor kinderen of luxer keukengereedschap. Zorg dat je ook dan nog voldoende bergruimte hebt. 

Zo zijn er nog veel meer punten op te noemen waar het mis kan gaan bij het uitzoeken van een keuken. Zorg er dus voor dat je niet alleen maar kiest voor het perfecte plaatje in een showroom maar met een goed plan aan de slag gaat. Een keuken is het hart van je huis, waar je vaak en veel zult zijn en die hopelijk jarenlang mee gaat. Zorg er dus voor dat je ook elke dag plezier kunt beleven aan deze aankoop.

Oplossing

Met de training leert Gertie jou hoe je geld kunt besparen in de bouw of verbouwing

Een waterdicht bouwplan begint bij jezelf Terwijl de meeste mensen denken dat dit de taakt is van de architect of het bouwbedrijf! Je kunt geld besparen in het proces van bouwen of verbouwen. Door te weten hoe je een goed indelingsplan maakt. In de training met de ‘van Driel methode’ leert Gertie je onder andere de fases van het proces en hoe jij kunt gaan budgetteren. Je gaat ook meteen zelf praktisch aan de slag zodat het niet alleen bij kennis blijft maar je het ook in de praktijk kunt brengen. Begin altijd met de whitepaper. Dat is de basis van jou training

Meer informatie

Grip op het proces door de Van Driel Methode

Je kunt geld besparen in het proces van bouwen of verbouwen

Vragen

Het antwoord op jouw vragen

Hiernaast vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het boek, de cursus en de privé consulten. Ben je opzoek naar informatie over het bouwen of verbouwen van je huis? Lees dan verder!

Duik in de kennisbank